Inspiratieloos

Ik weet het nog goed, het was de week voor onze vakantie. De nieuwe site voor onze eetwinkel zou snel gelanceerd worden, er waren plannen om het bezorgen van de maaltijden uit te breiden. We waren volop in beweging met onze eetwinkel. Dat moet ook want stilstaan is achteruitgaan, heb ik ooit geleerd. “Waar we nu voor moeten zorgen is meer traffic naar onze nieuwe site” hoor ik mijn vriendin zeggen. Ik knik braaf. “Je moet een band opbouwen met de bezoekers, interactie met je klanten, ze moeten je leren kennen. Ik denk dat je moet gaan bloggen.” Het argument “maar ik ben een kok, ik communiceer via voedsel” mocht niet baten. Er moest elke week een blog komen. En al zeg ik het zelf, de eerste blogs gingen me best makkelijk af, onderwerpen dienden zich aan en de teller van de bezoekers op de site schoot omhoog.

Nu zit ik met een pen in mijn hand en een smetteloos wit stuk papier voor me, aan tafel. De deadline die ik opgelegd heb gekregen komt akelig dichtbij. In Google type ik in “wat te doen bij gebrek aan inspiratie.” De tips die ik krijg zijn ontelbaar, blijkbaar zijn er vreselijk veel mensen zonder inspiratie. Er zijn zelfs cursussen te volgen die je helpen bij het vinden van inspiratie. Eén site stelt mij enigszins gerust en geeft mij de beste tip. Zij vertellen dat inspiratie komt op een onbewust moment, zelfs Einstein vond in een droom inspiratie voor zijn beroemd formule: e = mc2. Opgelucht leg ik mijn pen neer en ga naar bed.

Gelukkig sta ik morgen gewoon weer in mijn eetwinkel en doe waar ik goed in ben. Er zal weer een vitrine vol inspiratie voor u klaar liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden