Lasagne maakt gelukkig!

Pasta kan je humeur op een goede manier beïnvloeden. Ikzelf weet dat al heel lang. Er zijn niet veel dingen die me gelukkiger maken dan een goed bord pasta. Het glas dat ik er bij schenk doet trouwens ook een goede duit in het zakje. Dit geluksgevoel is te danken aan het stofje tryptofaan dat in pasta aanwezig is. Een aminozuur die er weer voor zorgt dat in een centraal deel van onze hersenen een ander stofje wordt aangemaakt en wel serotonine. Een goede dosis van deze stof zorgt ervoor dat je je positief en gelukkig voelt.

Dat de liefde voor pasta bij veel mensen ver gaat bleek al in 1957, toen de Britse BBC een korte film uitzond “spaghetti picking in the spring.” Deze komisch bedoelde film gaf een beeld van het leven op het platteland van Lugano. In het kort ging de film erover dat het boeren uit die streek was gelukt een boom te kweken die spaghetti kon produceren. Het schijnt dat de BBC een dag na het uitzenden van deze film is overspoeld door telefoontjes van mensen die wilden weten hoe ze aan zo’n boom konden komen.

Het verbaast mij dan ook helemaal niet dat de klanten die ik dagelijks over de vloer krijg van die vrolijke mensen zijn. Het beste verkochte recept van Zuuver is met afstand de lasagne.

De lasagne bladen die ik gebruik komen van de zelf gekweekte plant die ik achter in mijn keuken heb staan….echt waar….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden